^Pujar
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Destacats

Cerca...

Xarxes Socials

FacebookTwitter

Calendari

Juliol 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

INICIAR SESSIÓ

PROJECTE "VINCLES"

 

El projecte "Vincles intergeneracionals i interculturals" és un projecte d'Aprenentatge i Sevei (APS) que  pretén facilitar l’envelliment actiu a través de  l'aprenentatge i la convivència entre petits i grans i entre persones de diferents cultures, fomentant el diàleg  i potenciant l'esperit solidari dels alumnes.

 

 

 

És un projecte que a més d'aportar nous coneixements als alumnes a través dels contes, fomenta el desenvolupament valors, hàbits i actituds per tal que ambdues generacions es mirin als ulls, es donin la mà i caminin juntes. Es persegueix fomentar l'esperit solidari dels alumnes, així com d'aprendre de la gent gran i, alhora fer que aquesta participi a l'escola. La gent gran per la seva experiència i les seves vivències, ens pot ensenyar moltes coses i nosaltres, com a comunitat educativa, al mateix temps, podem col·laborar amb ells, tenint en compte les seves necessitats.

 

Es preten promoure un “envelliment actiu” en quant les persones grans veuen que compleixen una funció social i participen en la seva comunitat, aportant els seus coneixements experiències viscudes i herència cultural. A més, dóna la possibilitat als nens que no tenen avis o els avis que no tenen néts poder pensar en el rol d’aquests i vivenciar aquest vincle. En aquest projecte les persones grans poden beneficiar-se de la alegria de la companyia dels nens i sentir-se reconeguts per generacions més joves augmentant d’aquesta manera la seva autoestima. A més se’ls hi dóna un motiu per exercitar la memòria i la participació activa en la societat actual.

 

 

Comparteix l'article

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Copyright © 2013. ASSOCIACIÓ D’AMIGUES I AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA